Friday, 2019-07-19, 11:51 AM
Section categories
ОЦЕНКА
Rate my site
Total of answers: 16
ВПИСВАНЕ
Main » Articles » My articles

ЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО-КАТО ЧЕ ЛИ НЕ Е ВАШЕ ДЕТЕ
ЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО-КАТО ЧЕ ЛИ НЕ Е ВАШЕ ДЕТЕ
Ето какво вършат еврейските слуги на кучеглавите чудовища с децата по света, а искат да им повярваме, че са загрижени за тях.

Поредната демократична идиотщина гласи, че децата не са ваши деца. Поне така излиза на практика. Според новия «закон», измъдрен от велико мъдрите ни законодатели под юдейска диктовка, вие нямате право да възпитавате децата както желаете. Дори, ако ги учите на добродетели и морал. И щом Светият Синод на БПЦ скача срещу «закона», значи нещата наистина са сериозни. Вие нямате правото да възпитавате децата си така, че те да бъдат ваше продължение и продължение на вашия род.

Недомислие? Не. Заповед, спусната от върховните господари. Децата вече не принадлежат на семейството. А на кого в такъв случай принадлежат? Ще ви го кажа направо, макар че повечето от вас няма да повярват. Според новите „закони”, децата принадлежат на онези, които се стремят към пълното унищожение на човешкия род. Но вижте фактите, пък на темата ще се спираме още много пъти.

От блога на Григор Симов:

Глоба до 5000 лв. за родители, които водят децата си на църква

Автор: nkf

Глоба до 5000 лв. застрашава родители, които водят децата си на църква. Това предвижда проектът на Закона за детето, който изправи на нокти Светия синод.

В чл. 23, ал. 3, се посочва, че „всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности”. Нарушенията се наказват с глоби от 2000 до 4000 лв., а за повторно нарушение – от 4000 до 5000 лв.

Според владиците това означава, че всеки, който иска да си кръсти детето в църква, попада под ударите на закона.

„Забраната за участие в „религиозни дейности”

представлява юридическо полагане на абсолютно необосновани пречки пред религиозното възпитание и образование в дома, храма, детската градина и училището, пред практикуването на религия от страна на децата в семейна и обществена среда. Защото какво, ако не форми на религиозна дейност, са светите тайнства на Църквата (напр. св. Кръщение, св. Изповед, св. Причастие), молитвата, запознаването с и четенето на библейски текстове, богослужението в храма, заниманията в църковното училище, летните лагери в православните манастири, литийните шествия, празничните християнски концерти и пр.?”, питат синодалните старци в свое официално становище.

В него владиците изразяват загриженост, че документът дава прекалено много права на децата и никакви задължения, докато родителите се поставят изцяло в подчинение на своите рожби и за сметка на тях нямат никакви права. Синодалните старци се притесняват също така, че въвеждането на часове по репродуктивно здраве и семейно планиране ще свали границата на възрастта, в която се започват сексуалните отношения.

„По каква причина в проектозакона няма нито един член, който да регламентира задълженията на детето? Нужно ли е – за да се покаже, че се проявява грижа за децата на България – да се създават условия за узаконяването на тяхното превръщане в безцеремонни личности, които ще живеят и растат със съзнанието, че са изключителните носители на права в дома, а оттам и в училището, до такава степен, че да могат да злоупотребяват с тях и да въвличат родителите/учителите си в съдебни саморазправи?”, пита Светият Синод.

Владиците са възмутени и че законът поставя родителите в подчинение на държавата по отношение на децата. „Държавата не може да бъде по-добър родител за детето от същинските му родители”, смятат те. И подчертават, че изолираните примери на родители, които не се грижат добре за децата си, не бива да лишават от права останалите.

Текстът на становището е приет от пълния състав на Светия Синод.

http://bul.bg/globa-do-5000-lv-za-roditeli-koito-vodyat-detsata-si-na-tsa-rkva.html

http://dartsnews.bg/News/27145


Споделено от Безпартиен
Category: My articles | Added by: Bezpartien (2012-08-25)
Views: 491 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: