Friday, 2019-07-19, 11:44 AM
Section categories
ОЦЕНКА
Rate my site
Total of answers: 16
ВПИСВАНЕ
Main » Articles » My articles

За безумието на една власт и търпението на един народ

За безумието на една власт и търпението на един народ

Глас народен, глас Божии !!!
Защо в България не може да има бунтове, а само бледо подобие на стачки. Първо: Защото българите няма какво да губят. Ние нямаме база за сравнение. Никога не сме живели по друг начин, затова не знаем какъв живот искаме да си върнем. Втората причина е свързана с първата. Живеем като прасето във фермата. Ако ни нахранят сме доволни.(нямаме право сами да си намерим храна), ако пропуснат едно хранене ние сме раздразнени, но не можем да напуснем фермата. Заградени и пазени сме. Не счупим ли оградата ще продължим да бъдем биологични единици без мозък, с един, единствен рефлекс. Да ни нахранят!

А дали ще продължава така,от нас си зависи!

Четем, гледаме, слушаме и така…..цяла година!
Събитията следват своя безумен ход, интервютата, новините, мненията заливат екраните, вестниците, радиото. Много информация, много нещо….народа се обърка. Обърка ли казахме? Не, те искат да се ПОБЪРКА, да се замотае, да не намери началото и края, за да може да влезе в клопката на собствената си немощ.

Но НЕ, господа УПРАВЛЯВАЩИ! Нито сме объркани, нито сме побъркани!

Все още имаме мозък в главите си, все още имаме сърца в гърдите си, все още имаме достойнство, макар и поогладняло, пооголяло, боледуващо и уморено.

Нас ни интересува фактът,че в България се шири КОРУПЦИЯ и ПРЕСТЪПНОСТ, засягаща висшите етажи на властта и ОТГОВОРНОСТТА, която управлението на властта трябва да поеме!

Какво се случва, всъщност, в милата ни Родина?

Интересува ни съдържанието, господа, СЪДЪРЖАНИЕТО! Кой от вас ще се осмели да се появи пред нас и да потвърди или да отрече ИСТИНА ли е това, което за всички нас е ежедневие?

Нас не ни интересуват „поръчителите", „изпълнителите", „преносвачите" и журналистите, които ни поднасят всеки ден поредната порция поръчкови лайна!

И за най-невежите в страната ни е ясно, че с увеличаването на акциза на някои стоки, вие поощрихте контрабандата,  контрабандните канали работят за вас и парите от тези канали влизат в касите на  " ФИРМА" ГЕРБ и " ПРИЯТЕЛИ"! Ако не сме прави излезте и докажете, че сте ЧИСТИ!

Всичко казано , господа, е ИСТИНА. Нищо, че не сме „компетентни" органи, можем да кажем това с чиста съвест, защото знаем как поддържате властта си по места – с натиск, уволнения на неудобни хора и назначения на СВОИ ХОРА, раздаване на пари, прикриване на престъпления, извършени от хора, които са удобни МАШИ в ръцете ви когато се наложи да УНИЩОЖИТЕ политически опонент или бизнес конкурент.

Има ли в България КОМПЕТЕНТНИ органи? На практика – НЯМА, на теория – да, има.

Няма, защото болшинството  са подчинени на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МЕРАЦИ на ГЕРБ и на техните лични амбиции и цели.Не можем да вярваме на нито едно разследване, проучване, изследване на тези органи, имайки предвид тяхното гузно мълчание, работа „зад кулисите", погазването на закони при решаването на сложни и важни за държавата казуси.

Къде е сега, а и преди време, Главният Прокурор на Републиката?
ОТГОВОР и до сега НЯМА!

И какво наблюдаваме?

Преяждане с власт от страна на управляващи, част от пишман-опозицията и на извадени от нафталина бивши политици и настоящи хрантутници на България.

То не беше Борисов да демонстрира сила и мощ, то не беше Цветанов да пищи колко е напреднал в борбата с престъпността, ама все някой му пречи – като се започне от началото на 20-ти  век та до сега – пълно с вредители, със събития и личности, които все гледат да му сложат спирачки в колата на прогреса! Каква борба, Цветанов, какъв прогрес? Вие  ни върнахте  в отминали епохи и оставяте  вкус на отрова в крехкото ни демократично мислене. Всъщност Вие, Цветанов, сте пречка в борбата с престъпността !Вие цялата ви клика,наречена съдебна система!

То не бяха гласовете на платените помияри, изровени и нахранени до сито, за да имат глас да крещят.

То не бяха забравени политици, извадени от нафталина, потърсени от „будни" словоредци, за да дават мнения за хора, събития и явления – ще рекат, че докато бяха на власт всичко „втасаха", както казва народът, та взеха да дават ум и разум в сегашните времена!

Тъжно и страшно е – това е истината!

Къде сме ние в цялата тази работа, ние – НАРОДЪТ?????

Спим, мълчим, глухо роптаем, боледуваме, умираме….и така…..ЦЯЛ ЖИВОТ!

Бихме отговорили, че сме там – в тефтерчето на Левски……В самотата на Ботев…..В огнения ад  на Петлешков…..в ужаса на Бенковски….

Не!

Ние сме тук и сега! Ние знаем и помним историята си!

Ние помним всички жертви, паднали за НЕЗАВИСИМОСТ, СВОБОДА, ДЕМОКРАЦИЯ на България!

Ние можем да мислим, чувстваме, анализираме. Ние можем сами да организираме своето настояще! Можем сами да определяме нашето бъдеще! Ние помним и МИНАЛОТО!

Затова призоваваме управляващите в България, призоваваме всички компетентни органи, всички НЕЗАВИСИМИ институции да си поемат ролята и да  изпълняват задълженията си!

Искаме отговори на всички въпроси, поставени от нас – гражданите, дори и от плахите ни медии – за наша  радост започнаха да прегласят, горките!

Търпелив народ е нашият. Но с нас започнаха да се подиграват неприкрито, нагло и в самозабрава!

 Един професор каза, че сме под " българско робство"…..

Ние ще докажем, обаче, че робството е отдавна отминало за нас явление, а всъщност….БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ РОБИ!

Народ, който е съхранил реч, писменост, култура, дух, история, държава,  съвест и морал НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РОБ!

И така – ДАВАМЕ ДУМАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ! Имат право на ОТГОВОР!

Ако не го получим, то тогава ние ще посочим всички проблеми, виновниците за тези проблеми и ще дадем решения.

България е Парламентарна Република, да напомним това на ГЕРБ и в Конституцията пише:

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.

(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

Тука ще вмъкна и думите на Иван Тодоров-Горуня-Управника е слуга на народа!А не обратното!
Но и той горкият беше убит от същата власт във която вярваше,и когато разбра измамата и реши да вдигне ръка беше смазан,защото беше сам!Тази власт е дошла със измама и много кръв,на хиляди  невинно избити,от същата!И никой да не се заблуждава че без кръв ще си отиде!Тя ще продължава да издига поредната партия,поредния овчар,но никога няма да мисли за нас хората!

Партия ГРОБ в тясно съучастие и близко сътрудничество с цялата официална политическа сган докара българите дотук. Сега остава да видим докъде българите ще докарат сганта.

А те даже и нехаят,не чуват,и защо да го правят?

Четем, гледаме, слушаме….и така…..цели 68 години!!!

Шега няма. Поне натам отиват нещата. В бивша България поскъпва всичко. Същевременно доходите на българите намаляват. Животът поевтинява шоково и скоро нищо няма да струва. Това е едната страна на въпроса. Другата са забраните.

Забраняват пушенето къде ли не. С грижа за нашето здраве. Забраняват медицинската помощ за субекти от български произход, ако нямат достатъчно пари да си платят. С грижа за нашето здраве. Забраняват в училищата да се изучават Левски, Ботев и Вазов.Забраняват на родителите,да водят децата си на църква със приемането на новия закон за детето!Ами че то си беше забранено и през времето на развития социализъм – комунизъм. Само че тогава нямаше глоби, а само бой. Какво да се прави – мене баба и дядо са ме кръщавали тайно, сега и аз тайно ще кръщавам внуците си !

Само че си мисля и друго нещо – празнуването в къщи на Бъдни вечер и Коледа, на Великден, празнуването на именни дни например – това не са ли също религиозни дейности ? Отделно от децата и внуците ли да ги празнуваме ? Червени яйца да им даваме ли ?

А бе я да вземат да ги забранят и тях, че да ни е мирна главата … !!!

С грижа за нашето душевно здраве. Забраняват всичко. И все с грижа за здравето ни.  Ама така е! Забранява се всичко, вредящо на здравето. Кое обаче е най-вредното, най-нездравословното нещо на този свят?

Животът, разбира се! Който живее, все накрая умира. Значи…? Значи е редно мъдрите ГРОБ-арски законотворци да забранят самия Живот. Да забранят живота на българите, разбира се. Не за друго, ами за да могат да живеят циганите. И техните ГРОБ-арски покровители.

Е, може и да не се случи точно така, както ГРОБ-арите на Боклука го планират. Не се знае как ще реагира самият Живот. А той е в състояние да им поднесе изненади.

Големи изненади!

В нашата конституция пише, в основните права и задължения на гражданина в член 30 алинея 1. Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност. Ето всеки човек е свободен в Република България. Добре . А защо ни подслушват в Интернет и по телефоните. Къде е тази свобода и по този начин така нарушат пак същите права в член 32 пак алинея 1 пише: Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. Ето така се наруша 2 пъти закона на Конституцията.И какво излиза ,че се нарушава закона на България, и то от депутати ,който би трябвало да знаят, като таблицата за умножение.И ето сега идва моя въпрос! "КЪДЕ НИ Е СВОБОДАТА” ???Това е робство към някаква си система ,кой знае от кой е?! И какво оправдание получаваме от дупетатите "Това е за ваша сигурност” Да ви имам и сигурността.Какво за някаква сигурност да си дам моята свобода е няма да се случи това!

Толкова лесно се фалшифицира,че всеки може да извади документ с фалшива информация за през няколко месеца назад.Доказаха ли ви, че просто ще станем роби на тази система? И затова е време да се надигнем и да тръгнем срещу тази система а не да бъдем роби към нея. Защото искат да въведат друга система. Системата RFID. Системата която е масова следене. Система ще работи по следния начин.Микрочип, който ще бъде имплантиран в дланта.И на този чип ще има информация за теб и семейството ти до десето коляно.Ще бъде твоята банкова сметка. GPS ще има за да знаят къде си .И какво къде ти е свободата. Къде е нашата свобода. И затова трябва да спрем тази система преди да стане късно.Въведоха биометричните паспорти. Сигурното след 2-3 години и тази система RFID. И тогава ще бъде късно.

Време е да излезем всички на улицата,със каквото намерите под ръка,дърво,нож,автомат,тиган,даже и вилицата по някога върши работа,достатъчно да избодеш очите на някоя безочлива,мутра!

Абсолютно целия народ и тогава системата ще падне. И ще има свобода за всички!

Малко депресивно-философски ще прозвучи,но основният проблем е страх.
Страх ни е да не ни бият,да не ни вземат собствеността,да не ни убият.
Какво би станало ако 1 човек се самоубие пред европейския парламент? - някой луд ще кажете
Ами този лудия ако го последват още 1000 на следващия ден?И още 100000 на другия ден?
Всички сме смъртни.От прах сме направени,на прах ще станем.Това поне е сигурно.
Виж , да избиваш жени и деца е друга работа,щом става въпрос за пари и власт!Но сам да си отнемеш живота е лошо.
Те искат контрол.Но скоро няма да има кого да контролират.И тогава ще започнат да се ядът помежду си.И какво ще остане тогава?
Всичко е една игра на лъжи.Религия,наука,начин на живот,стандарти.

Индианците от Дакота имат следната мъдрост:
Когато забележиш, че яздиш умрял кон, слез от него!!!

Но у нас често предприемаме други стратегии за справяне с проблема:
… казваме, че винаги сме яздили този кон !!!
… повишаваме стандартите за качество за яздене на умрели коне!!!
… плащаме на хора от чужбина, които уж можели да яздят умрели коне !!!
… включваме обучителен модул, за да се научим да яздим по добре!!!

… правим сравнение между различни умрели коне !!!
… променяме критериите, които определят кога един кон е умрял !!!
… впрягаме много умрели коне заедно, за да станем по-бързи !!!
… обясняваме: Никой кон не може да е толкова умрял, че да не може повече да го яздим !!!
… обясняваме, че нашият кон е по-добре, по-бързо и по-евтино умрял, отколкото други коне !!!
… създаваме група по качеството, за да се намери приложение на умрелите коне !!!
… откриваме независимо разходно перо за умрели коне !!!
… увеличаваме сферата на отговорност на умрелия кон !!!
… развиваме мотивациони програми за умрели коне !!!
… преструктурираме, за да може една друга област да получи умрелия кон и т.н и т. н....


Хубавото е че имаме все още свободата да питаме къде ни е свободата?

Те сега строят укрития и убежища с вярата, че ще се спасят. Искаме да ги уверим, че някога, много отдавна други, много по-добри строители от тях също са строели. Цели планини са строели. Но не са успели да избегнат гибелта.

Демокрацията е робство, при което на робите се внушава, че са свободни хора. Демокрацията е робство, при което робите са задължени със закон да вярват, че не са роби. Демократичното робство е по-жестоко от класическото. При класическото робите били нужни на своите господари да се трудят и да им служат. Това обяснява защо при комунизма живеехме по-добре. При демокрацията робите са предназначени за ликвидация. Ако осъзнаем тези простички истини, може би ние, милиардите хора на планетата Земя ще намерим път за спасение.

РАЗМНОЖАВАНЕТО НА ФАНТОМИТЕ- сътворено от партиите на режима,и прехода!

На първите избори след падането на Живковия режим – през юни 1990 година – в избирателните списъци фигурираха около 6,9 млн. имена. Бяха отчетени около 6,3 млн. действителни гласове. Бившите комунисти спечелиха с близо 3 млн. гласа. СДС взе около 2,3 млн. гласа. В страната живееха, по данни на статистиката, около 8,9 млн. българи.

Същата тази статистика отчита, че към края на 2009 година в България живеят 7 563 710 души. Към 5 юли, когато се проведоха последните парламентарни избори, те са били максимум 7,6 млн. Броят на регистрираните избиратели на 5 юли 2009 година е 7 129 965.

За 19 години, съгласно официалните данни на две държавни институции, населението на България е намаляло поне с 1,3 млн. души, а броят на избирателите се е увеличил поне с 200 хиляди.

До година предстоят  избори. Няма да се учудим, ако броят на вписаните в избирателните списъци надхвърли населението, регистрирано на преброяването.

Да припомня ли, че не всички българи имат право да гласуват? Трябва първо да навършат 18 години.

Нека припомня още нещо, което много хора са забравили. След изборите за ВНС през 1990 година излязоха поредица публикации, в които не без основание се твърдеше, че в избирателните списъци е имало близо половин милион фалшиви имена. Един от най-активните автори беше проф. Михаил Константинов, който и сега е член на Централната избирателна комисия, но вече не вижда достатъчно основания да пише на тази тема. Доколкото си спомням, той въведе израза "избиратели-фантоми”. Той пръв изрази съмнението, че наличието на "фантоми” в избирателните списъци е един от основните инструменти за манипулирането на изборните резултати.

Ако през 1990 година е имало 500 000 фантома, през 2009 година те са били поне 1,7 милиона – повече, отколкото са гласовете, които партията-победителка ГЕРБ взе на изборите.

Нека решим, че живеем в страната Хикс Ландия. От 22 години тя се управлява от политически банди, които се карат помежду си, но зорко охраняват общите си интереси. Икономиката се владее от шепа олигарси, които дърпат конците на политиците или се споразумяват с тях. Системата се охранява от огромна полицейска стража, още по-огромна армия от чиновници, които преливат от пусто в празно, и войска със затихващи функции. Маса народ се храни от престъпна дейност, а престъпните босове са дупе и гащи с властта. Опозицията се състои от отряди от същите кариеристи, чакащи своя ред да се намърдат във властта. Останалите сме плебс, който изнемогва все повече и повече, защото икономиката загива,ако може да се говори за икономика, а онези там прибират за себе си все по-голяма част от нашия труд.

В Хиксландия обаче се провеждат демократични избори (по някаква причина няма как без тях) и ние, плебса, сме прогледнали достатъчно, за да искаме да махнем тези, които ни управляват.

Всичкият народ (и ние, и те) сме 5,4 милиона. ТЕ – 250 000, окупирали държавната и местната власт, поне още 250 000 в семействата им, още 250 000 чакащи в опозиция, поне още 250 000 в семействата на чакащите в опозиция. Общо – поне милион, пряко заинтересовани от статуквото. Още 500 000 игреци, вярващи в Аллах, които си гласуват за техните хора в същата тази власт. Още 500 000 наши мургави братя, които за парче хляб са готови на всичко. Всички тези, без вярващите в Аллах, не произвеждат нищо. Само завличат произведеното от нас.

Станаха 2 милиона. Ние – 3,4 милиона. Още ги бием, ако сме единни. Но повечето от нас не вярват, че нещо изобщо може да се промени в Хикс Ландия.


Нека да си представим и чудото – някои, наистина от нас, успяват да ни убедят, че има смисъл всички заедно да им се противопоставим. Е, те тогава ще извадят от ръкава още 1,7 милиона фантоми. И пак ще ни бият.

Тъй като ние няма да се обединим, а и няма да има защо, те просто ще се ръфат като кучета, за да си разпределят фантомите или част от тях. Почувстват ли се заплашени обаче – ще видите какви дружки могат да станат.

Искам да кажа, че пълните с фалшиви имена избирателни списъци гарантират съхраняване на статуквото дори при изненадващо единна акция срещу него, която няма как да се случи. А където се случи на местни избори, ще се вземат мерки.

Затова всички свенливо заобикалят тази тема или обясняват, че няма как да се опишем по-точно – мобилни сме станали, не се регистрираме адресно навреме, всъщност какво като има фалшиви имена, нали сме от различни партии в комисиите и се контролираме взаимно. И така нататък.

Всичко това – за да не може да им се отнеме властта с бюлетини!

Народът ни може да няма развито обществено съзнание и политически модел, но има здраво чувство за самосъхранение!

Системата е такава. Законите се такива.Но трябва ли да оставаме безразлични? Всичко е направено така, че във властта да не може да попадне свестен и читав човек. Ако пък случайно, по силата на някакво недоразумение такъв човек все пак успее да влезе в политиката, той е изправен пред два избора. Или да стане като тях и да се подчини на всесилната Мафия, или да бъде премахнат. Тази Система не само обслужва интересите на други, чужди на България сили. Тази Система е смъртоносна за Българина. И ние също имаме два избора: или да ликвидираме Системата или да се оставим тя да ликвидира нас. Трето няма.

Селският хитрец обича глупака, глупака жадува селския хитрец.

Затова колкото повече невежество, толкова е по-значим хитреца и толкова по-дълго той е на власт. Най-лошото е, че когато хитрината не мине, идва жестокостта и вулгарното упражняване на властта срещу този, който се е събудил, и който е имал дързостта да каже истината право в очите. Селският хитрец не е човека на силния характер, защото само дребните души са властолюбиви. Затова той не се събира с тези, които са мъдри, а с тези, които са подли и хитри. Властта компенсира недостатъците в характера и вътрешната празнота, породена от липсата на съвест, добродетели и морал. И ние виждаме, че това се случва в световен мащаб, но с това в никакъв случай не можем да оправдаем качеството на "българската политическа класа” в днешно време, тъй като тя би трябвало да представлява елита на най-древния народ на планетата – българите, но вместо това, ние виждаме в нея най-гнусните качества на едно долнопробно племе обявило себе си за "богоизбрано”. И се запитваме, кой Бог би избрал народ, който няма никакви човешки и морални добродетели, а само служи на Мамона и келепира? Не стига това, ами и заразява с тези изключително долни и ниски страсти, народите, които ги допуснат до съжителство!

Оттук е лесно да си обясним, защо е налице днешната световна криза. И тя ще става още по-дълбока. Защото на "богоизбраното” племе му свършиха идеите, по простата причина, че то ги купуваше или крадеше, понеже беше достатъчно некадърно, за да ги роди.

Възстановяването на Българската държава има само един път – пълна забрана и разпускане на абсолютно всички политически партии и възстановяване на древния Български модел на държавно управление да създаде други форми на политическо сдружаване вън от личния интерес, взаимната изгода, келепира и нищо правенето.

И на накрая да попитам!

Девети септември 1944 г. Каква е тази дата: ден на победата над фашизма и капитализма? Преврат или народно-демократична революция? Епохално събитие или лош ден за българската държава? 68 години по-късно все още няма ясен отговор на този въпрос!

За мене отговорът е ясен!

Или това!!!

Или това

А за вас???

От Безпартиен

Category: My articles | Added by: Bezpartien (2012-08-25)
Views: 593 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: