Friday, 2019-07-19, 11:31 AM
Section categories
ОЦЕНКА
Rate my site
Total of answers: 16
ВПИСВАНЕ
Main » Articles » My articles

Смъртоносната пенсионна реформа
Смъртоносната пенсионна реформа
Според демократичните ни управници, българинът трябва да работи до гроб, за да може циганите да живеят цял живот без да работят.


От блога на Григор Симов

 

„ПЕНСИОННА РЕФОРМА” - II част. Автор: crisis . Измамата „ Понци” - „Здравно и социално осигуряване в България”

До момента, измамени и ограбени 8 милиона български граждани, в продължение на 20 години. Размер на грабежа - 48 милиарда BG лв., по нов курс. Квалификация на престъплението - „Геноцид”

ЛЪЖА №1:

„ Възрастта за пенсиониране е ниска, продължителността на живота на българите е висока.”

За последните двадесет години, средната продължителност на живот на мъжете в България се е увеличила с 1,5 години, а възрастта за пенсиониране с 5 години.

Възрастта за пенсиониране на мъжете в България е 65 години, а в Франция 60 год.

Средната продължителност на българските мъже е 69,2 год., а на френските - 76,6 год.

Френските мъже получават средно 16,6 години пенсия, а българските четири пъти по-малко – 4,2 години.

Средната възраст на българските мъже заети в частния сектор е с по-ниска продължителност от средната, а именно - 65 години, поради по-продължителния и напрегнат труд, липса на достатъчна почивка, както и поради по-ниското възнаграждение от това на заетите в обществения и държавния сектор. ( Богатството допринася за 20 години по-дълъг живот)

Средностатистическият труженик, в частния сектор, на практика, не получава пенсия, поради настъпване на смъртта му.ЛЪЖА №2:


„ Осигуровките са ниски и трябва да се увеличат.”Общата сума за осигуровки, включително лихвите, върху месечен доход от 2000 лв. за 40 годишен стаж, при годишна лихва от 6%, е в размер на 1 031 220 лв. (без включване на лихвите, само сумата на внесените осигуровки е 288 000 лв.)


При инвестиране на дължимите осигуровки в собствен бизнес или недвижими имоти, при нормална средна годишна лихва от 12 %, общата сума би се равнявала на 6 457 308 лв.

( В изчисленията на анюитета, е приет постоянен осигурителен доход и нулева инфлация за по-достоверна илюстрация на натрупването.)ЛЪЖА №3 :


„ В сметките на НОИ няма пари, защото липсват достатъчно постъпления.”Сметките на НОИ са празни, защото първоначално, през комунизма, са изпразнени от Държавата (вж. част I), а в последствие от властимащите, чрез касовата и масова приватизация, корупция, скъпо платени обществени поръчки и комисионни, високо възнаграждение и обезщетения на раздутата администрация и политическата класа на управляващите и техните роднини и приближени.


Така наречената „Приходноразходна” осигурителна система в България е очевадна измама и грабеж.

Системата е погрешно построена от самото и от създаване и през комунизма, както и самия „комунизъм”.

Българите, осъзнавайки това, всячески се съпротивляват и саботират узаконения противоконституционен рекет, което води до намаляване на постъпленията.

Естествената и ответната реакция на ограбваните граждани е:
- емиграция,
- самозадоволяване с храна и услуги,
- нерегистриране на трудовата и стопанска дейност,
- нерегистриране на действителни доходи и обороти,
- преустановяване на всякаква тдрудова дейност,
- търсене на съзнателен статут на безработни и социално слаби
- стремеж за заемане на държавна или общинска служба

Процесът е задълбочаващ се. Осигурителната система „де факто” е фалирала, дотира се от Държавата и е обречена да се разпадне до две години.

Предвидените промени от „Реформата” са рестриктивни, абсурдно демотивиращи и икономически необосновани .

От години, икономистите от Института за Пазарна Икономика доказват нейната несъстоятелност и предлагат преминаването към осигурителна система с капитализиране на индивидуалните вноски, но управляващите се правят, че не ги чуват, защото подмяната ще намали тяхната власт и възможност да ограбват гражданите на България.

Въпросът е:

Как вие бихте охарактеризирали действията на управляващите, които със закон задължават* само гражданите си, заети в частния сектор, да внасят до смъртта си осигуровки в размер на един до шест и повече милиона лева, като през цялото време, ги принуждава да плащат лично първите дни от болничните си, да доплащат лечението и лекарствата си и ако не дай Боже, имат сериозни здравословни проблеми - те или децата им, да събират милостиня в медиите, за да отидат да се лекуват зад граница?


Ето и два отговора:


„Държавата, това е най-добрият начин за ограбване на населението в дадена територия, от управляващата класа.” - Франсоа Волтер

„Правителството не е решение на Вашите проблеми. То е проблемът.” - американския президент Роналд Рейгън
Category: My articles | Added by: Bezpartien (2012-08-25)
Views: 385 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: