Friday, 2019-07-19, 10:43 AM
Section categories
ОЦЕНКА
Rate my site
Total of answers: 16
ВПИСВАНЕ
Main » Articles » My articles

Партиите и тяхната роля в обществото и живота на обикновенния човек

Партиите и тяхната роля в обществото и живота на обикновения човек


Някой замислял ли се е от къде произлиза  термина партия? Терминът произлиза от „part", което на   латински означава „част",а според други терминът „партия" произлиза от латинския термин„partiture"  което означава „разделяй"

1.Обяснено на прост език първото обяснение на термина "част”ясно само по себе си говори,че една партия която и да е тя,не представлява обществото като цяло,а определена част от него и защитава интересите на определена група от хора,били те политически или икономически.

2.Второто обяснение на термина "разделяй”само по себе си ясно говори за разделението на обществото на класи,етнос,и принадлежност,била тя партийна или политическа.

Обяснявайки си тези две неща човек добива обща представа каква роля играят партиите в обществото ,и какви интереси защитават и представляват.

Социологическите данни не само в България, но и в страните от региона сочат трайна тенденция към намаляване на обществената подкрепа не само за политиците, но и за управляващите, т.е. хората, които са призвани да правят промени и да взимат непопулярни за обществото решения.Българското общество вярва многократно пъти повече в съществуването на извънземен разум, отколкото че политиците и политическите партии могат да променят към по-добро живота на различните обществени групи.Когато говорим за определена част от обществото,и за разделение на обществото като цяло,за да бъдат представлявани определени политически  и икономически интереси,обикновения отруден човек с право си задава въпроса ,а моите интереси кой ще защитава,и представлява ???Това разделяне на общественото мнение ,води до разделението на една нация на групи,етноси,и принадлежност, борещи се за надмощие по законите на джунглата.

Това от своя страна провокира по силния да вземе надмощие над останалите от обществото които са длъжни да се съобразяват с него.През всичките години на преход Българите сме разочаровани от случващото се в България поради ред причини.Хората са разочаровани, защото мислят, че са инструмент за осъществяване на безотговорни и корумпирани политики... Хората гледат на парламента като на „театрална сцена". Ако искате да се забавлявате, само пускате телевизора и гледате парламентарните заседания.Народа придобива представа че техните избраници политици обслужват частни интереси, и само партийните членове имат възможност да си „намерят"перспективна работа... Корупция и некомпетентност има навсякъде... Трябва да се плаща, където и да отидеш.Чиновниците се избират на базата на „приятелски подбор или политическа принадлежност.Политическите партии се определят в бизнес групи, чийто единствен интерес е да останат по-дълго на власт. За нещастие това е реалната обстановка в която се намираме днес,и това трябва да алармира съзнанието ни на хора и на Българи пред каква демографска и икономическа криза се изправяме продължавайки да живеем по тази схема създадена изкуствено от партиите.


Безпартиен

Category: My articles | Added by: Bezpartien (2012-08-25)
Views: 563 | Comments: 2 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: