Thursday, 2024-03-28, 3:32 PM
ОЦЕНКА
Rate my site
Total of answers: 16
ВПИСВАНЕ
Main » 2012 » August » 25 » Пламен Димитров: 27% от домакинствата у нас живеят под прага на бедността !!!
11:47 PM
Пламен Димитров: 27% от домакинствата у нас живеят под прага на бедността !!!

Пламен Димитров: 27% от домакинствата у нас живеят под прага на бедността





27% от домакинствата в България живеят под прага на бедността от 205 лева на човек, показват данни на КНСБ, които бяха представени от председателя на синдиката Пламен Димитров за бТВ.

Издръжката на човек на месец за покриване на основните разходи е 547 лева. За едно четиричленно семейство сумата е почти 2200 лева. Според  Димитров само заради увеличението на енергията през юли тази издръжка се вдига с 20 лева.

"Около 1,7% ще е ръстът на инфлацията заради електроенергията. От началото на годината има 1,9% инфлация. Това прави малко под 4% годишна инфлация, което е двойно от заложеното в бюджета", заяви Пламен Димитров.

Според КНСБ замразените доходи през последните години катализират сериозно социално напрежение.

"Веднага след увеличението на цените на енергията, поискахме свикване на Тристранния съвет, защото настояваме за компенсаторни мерки за индустрията, бизнеса, за малкия и среден бизнес, който е поставен в ъгъла", заяви Пламен Димитров. По думите му това може да стане с позволени средства, а не с непозволени държавни помощи, както са направили други държави.

"Най-тежко ги удря пенсионерите. За тях бюджетът може да си позволи около 60 милиона лева разходи през второто полугодие за допълнителни енергийни зимни плащания", каза лидерът на синдиката.

Предложения от КНСБ социален пакет включва и компенсаторни мерки към най-бедните. Това означава увеличение на гарантирания минимален доход със същите проценти като енергията. Исканията са от първи януари всички бюджетни заплати да бъдат увеличени с 10%, както и пенсиите, а минималната работна заплата да стане 330 лева.

"Имам очаквания и прогнози, ако няма този пакет компенсаторни мерки, прогнозирам социално гореща есен, на протести. Няма да остави хората без компенсаторни мерки", заяви Димитров.

Като се има в предвид това че синдиците ни винаги са били зависими от системата,не бих казал че могат да убедят много хора да протестират във техните редици!
Виж ако бяха синдикатите във Гърция и Испания досега да сме решили проблема!Но виждаш ли щяло да има гореща есен казва господина другар!За есента  не знам дали ще е гореща,но зимата със сигурност няма да е за много от нас!
Как го казваше народа?
Огнен или медец?
Или ще си останем със нещо у г...ц най -накрая както винаги?!

Безпартиен



Views: 1094 | Added by: Bezpartien | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *: